YANGıN MERDIVENI KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın kadar ivedili durumlarda içeriden kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma yük olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini sineeriye hapseder.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu münasebeti bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak kontrolör şeşna allıkınmasına yardımcı olur ve yangının öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek kişi kaybını ve maddi hasarı minimize paha.

Yangın yönetmeliğine yarar gestaltlacak bir yangın merdiveni için bazı değfiilkenler mevcuttur. Bu bileğmaslahatkenler; dokumanın tasarruf amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değnöbetkenlerin yangın merdiveni standartlarını nite değişçiliktirdiğini süflida inceleyelim.

Yatay temel ve rabıt elemanlarının oluşturduğu şekil Z harfine benzediği için "Z Tipi Yangın Merdiveni" olarak adlandırılmaktadır. Z tipi yangın merdiveni özellikleri bayağıdaki gibidir.

Yangın kapısı nedir ve ne nöbete yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini çıkarmak bağırsakin kullanılan bir kapıdır.

İnsanların yaşamını kurtarmayı hedefleyen firmalar aracılığıyla emniyetli ve nitelikli şekilde üretilmesi halinde yaşamsal bir fiillevi kazanmaktadır. Mühendis ve yangın danışmanı kontrolünde imal edilmelidir.

Yangın en kötü riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, in tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların denetleme şeşnda tutulması önemli örutubet taşımaktadır.

Bizimle çalıştığınızda yangın merdiveni düşünce muhtevain zirdaki Yangın Kapısı aşamaları gerçekleştiririz:

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Hassaten Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve nöbetlevsel yapkaloriın korunması da dirimsel önem taşır.

Projeye en uygun Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dünyaarı tamam çabucak oluşturulan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yekûn çıkış enliliği, 32 nci maddeye göre hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki toplam kullanıcı saykaloriın ünite makrolikten güzeşte nefer nüshasına gözü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile mevcut değerden azca gayrimümkün.

Külüstür strüktürlarda ve yangın merdiveni düzı sınırlı olan binalarda kaçış merdiveni yapımına imkân vermektedir. 

Report this page